Top 7 mest effektive ansigtsforyngelsesmetoder

effektive teknikker til foryngelse af ansigtshuden

Ansigtsforyngelse er et sæt foranstaltninger, der tager sigte på at reducere de ydre tegn på aldring, blandt hvilke der kan skelnes mellem konservative (kosmetologiske, ikke-kirurgiske) og kirurgiske teknikker.

Anti-aging

Motivationen hos dem, der griber til ansigtsforyngelse, kan være anderledes, men alle er enige om én ting - ingen vil blive gamle og se "lurvet virkelighed. "Udseende har ud over det æstetiske aspekt en betydelig indvirkning på mange aspekter af livet - for eksempel personlig og professionel. En person, der ser ung og fit ud, er selvsikker og mere succesrig i forhold til det modsatte køn og i erhvervslivet. For mange mennesker i offentlige erhverv (kunstnere, tv-stationer, politikere) er "høj kvalitet" udseende en integreret del af den professionelle efterspørgsel.

Aldersrelaterede ændringer er naturlige. De er forårsaget af den gradvise ophobning af "nedbrud" i forskellige væv. I huden falder indholdet af kollagen og elastin, væskemængden falder, hvilket fører til sagging, rynker og ændringer i ansigtskonturer. Mange erhvervsmæssige og husholdningsfarer, dårlige miljøforhold, sygdomme og vaner bidrager til aldringsprocessen.

Den moderne udvikling af medicin gør det muligt at ændre de ydre manifestationer af aldring markant, og dette er muligt i et bredt aldersinterval. Nogle af de mest effektive metoder til ansigtsforyngelse i dag vil blive diskuteret nedenfor.

1. Botulinumtoksin

Subkutan injektion af præparater baseret på botulinumtoksin. Den terapeutiske dosis er mange gange mindre end den toksiske dosis, og derfor er metoden praktisk anvendt ved professionel brug. Der er en midlertidig lammelse og afslapning af ansigtsmusklerne, hvilket fører til udglatning af hudens overliggende lag.

 • Fordele: ambulant procedure, hurtige resultater, relativ sikkerhed.
 • Ulemper: midlertidige ændringer, der kræver gentagne manipulationer, mulig allergi over for lægemidlet.

2. Mesoterapi

Ansigtsforyngelse ved at indføre forskellige stoffer og præparater under huden, som forbedrer dens ernæring, stimulerer lokal vævsmetabolisme og blodcirkulation. De mest populære midler, der anvendes i dette tilfælde, er vitaminkomplekser, organiske syrer, kollagen- og elastinekstrakter, stamceller og fibroblaster. Biorevitalisering (introduktion af hyaluronsyre), injektioner af biogeler baseret på polymethylacrylat kan betragtes som et specielt tilfælde af mesoterapi.

 • Fordele: enkelhed og høj eksekveringshastighed, lav invasivitet (grad af vævsindtrængning).
 • Ulemper: resultatets ustabilitet, behovet for en række procedurer, der skal gentages efter en vis periode, sandsynligheden for øget følsomhed over for de injicerede stoffer.

3. Lasereksponering

Ved hjælp af laserenergi kan du få flere effekter på én gang. Med sin lave intensitet stimuleres reparative (genoprettende) processer i huden på grund af dannelsen af nye kollagenmolekyler. Mere kraftig stråling fører til fjernelse af ikke-levedygtige lag af epidermis (den såkaldte laserhudgenopretning). En lignende teknik er lysfornyelse, der bruger frekvensen af de synlige bølgelængder.

 • Fordele: lav invasivitet, evnen til at behandle et stort område af huden i en procedure.
 • Ulemper: velegnet til at korrigere mindre aldersrelaterede ændringer, resultatet er ustabilt, patienten kan have fotoallergi.

4. Thermage (radioløft (RF-løft))

Teknikken ligner laser, men den påvirkende faktor er radiofrekvent stråling, hvilket gør det muligt at påvirke de dybere lag i huden ved at øge deres temperatur lokalt. En lignende ELOS-foryngelsesteknologi er baseret på samtidig brug af højfrekvente strøm- og optiske bølger.

 • Fordele: mild procedure, hurtige resultater, få kontraindikationer (især kræft).
 • Ulemper: behovet for gentagne procedurer efter et stykke tid.

5. Skrælning

Skrælning eller overfladebehandling - fjernelse af det øverste lag af huden, hovedsageligt bestående af celler i overhuden af forskellig grad af vitalitet. Ud over ovennævnte laservirkning anvendes mekaniske (slibende) og kemiske skrælningsmetoder. Den doserede effekt giver en drivkraft til aktivering af genopretningsprocesser og syntese af nye strukturelle elementer i huden.

 • Fordele: hurtige resultater.
 • Ulemper: teknikken kræver stor omhu fra lægen og efterfølgende yderligere overvågning af patienten, den resulterende såroverflade er modtagelig for infektion, ardannelse er mulig. Effekten vises kun på overfladiske rynker.

6. Mesothreads

Introduktion under huden på ansigtet af specielle tråde (tråd-meso-forstærkning) lavet af inerte absorberbare materialer (polydioxanon), der giver rammefunktionen og glatter huden. En ny retning for denne metode er trådløftning, hvor der anvendes såkaldte 3D-mesothreads, som forårsager minimal vævsspænding. Inden for få måneder er der en fuldstændig resorption (resorption) af de introducerede fibre, mens den understøttende funktion suppleres med en midlertidig stimulerende virkning.

 • Fordele: Enkelhed og muligheden for en hurtig procedure, relativt langvarig effekt (flere år).
 • Ulemper: En individuel reaktion på det indsprøjtede materiale er mulig, nogle gange opstår der ardannelse i huden, der er ingen statistik over langtidsresultater for trådløftning.

7. Kirurgisk løft

Ansigtsforyngelse ved at udføre en operativ ansigtsløftning kan udføres på forskellige måder: Rhytidektomi (en klassisk løfteteknik), SMAS-løft, kirurgi med introduktion af endotiner osv. I nærværelse af et stort antal konservative midler forbliver plastikkirurgi den mest effektive metode, da kun den kan reducere eller eliminere dybe aldersrelaterede ændringer.

 • Fordele: evnen til at påvirke alle områder af ansigtet og tilstødende områder (nakke), korrektion af udtalt hængende hud, dybe rynker og mange andre defekter. Resultatet er vedvarende (det kan vare i mange år).
 • Ulemper: sandsynligheden for komplikationer forbundet med operationen og anæstesi, behovet for en restitutionsperiode med mange begrænsninger, muligheden for ansigtsdeformation og synlige ar.

Metoder til ansigtsforyngelse skelnes i øjeblikket af en bred vifte, der gør det muligt for patienten at vælge den bedst egnede til sig selv.