Laser hudforyngelse

Der kendes markører for smuk og sund hud - glat, silkeagtig, fast, med en naturlig sund glød og jævn farve - falmer og slides hvert år. De erstattes af tørhed, sløvhed, rynker . . . Disse manifestationer ledsages af forstørrede porer og vaskulære netværk, alderspletter vises . . . Heldigvis kan i dag alle disse æstetiske problemer, der betragtes som de vigtigste tegn på aldring, løses hurtigt og omfattende - i denne laser hjælper hudforyngelse.

resultat af laserforyngelse af ansigtshuden

Laserforyngelse af ansigtshud i ansigtet: fokus på teknologi

Laserfornyelse i ansigtshuden - overfladebehandling eller afskalning - er måske det mest optimale blandt mulighederne for at løse aldringsproblemet "i et øjeblik". Med fremkomsten af nye modeller af laserudstyr er faktisk alle andre metoder til behandling af symptomer på aldring og lignende defekter, der er tilgængelige i kosmetologi, trukket tilbage i baggrunden. Lasere inden for kosmetologi er primært tværfaglige platforme. Takket være denne kvalitet har kosmetologen mulighed for at udføre en række behandlinger under en procedure. Nye enheder til fraktioneret laseroverfladning giver et langsigtet resultat, er ret ikke-aggressive og kan påvirke næsten ethvert område af kroppen (ikke kun ansigtet). Vigtigst er det, at fraktionerede laseroverflademaskiner kan bruges til at forynge huden af enhver fototype. Så løsningen på æstetiske problemer ved hjælp af lasere på mørk, meget mørk eller garvet hud er blevet mulig relativt for nylig. Derudover er flere typer laserforyngelse allerede tilgængelige i dag.

Laserforyngelse af ansigtshud: behandlingsmuligheder

Den nyeste generation af enheder gør det muligt at udføre sådanne former for anti-aging-procedurer som fraktioneret hudforyngelse, overfladisk eller dyb laserhud, der genoverflader i ansigtet og på hele kroppen. Alle arbejder efter følgende princip: under påvirkning af laserimpulser i huden (epidermis og det ydre lag af dermis) sker processen med fototermolyse - gamle celler ødelægges, så nye, unge erstatter dem i proces til regenerering. Som et resultat vokser frisk (i enhver forstand af ordet) hud efter ansøgning tilbage i ansigtet eller i et andet behandlingsområde.

Ved laserfraktioneret hudforyngelse tillader strålen en doseret effekt på mikroområder af "gammel" og problemhud, "fordamper" døde celler, stimulerer syntesen af kollagen- og elastinproteiner og ødelægger også patogen mikroflora. Efter behandlingen begynder naturlig stimulering af processerne til selvhelbredelse af væv: ungt og sundt væv dannes, hudens farve og lindring udjævnes.

Indikationer for laserfraktioneret hudforyngelse: udtalte tegn på ældning og fotoalderen, rynker, ujævn hudtekstur; mindre ar, ar (inklusive post-acne).

En anden procedure skal bemærkes særskilt, som er inkluderet i rækkevidden af mulighederne for de nyeste modeller af enheder - carbon laser peeling. Denne teknologi kombinerer virkningen af laser og lysstråler (på grund af hvilken der gives yderligere fotorejuvenation). Nuancen ved denne procedure er en speciel carbonforstærker, en gelmaske, der indeholder kuldioxidnanopartikler. Nanogel blev navngivet kulstof (oversat som "kulstof"). Den kosmetiske effekt af nanogelen er baseret på dens evne til at trænge dybt ind i huden, binde epidermale celler og også tiltrække resterne af talg, støv og snavs. Carbon nanogel skal også forberede huden til laserstrålen, hvilket resulterer i en jævn peeling af døde, keratiniserede epidermale celler. På samme trin udjævnes den inflammatoriske proces. Carbon laser peeling er perfekt til behandling af acne, normalisering af lipidmetabolisme i huden (seboregulering).

Indikationer for kulelaserafskalning: problematisk hud, der er tilbøjelig til inflammatoriske udslæt, acne, komedoner, øget olieholdighed, forstørrede porer, ujævn hudfarve, tidlige tegn på ældning og fotoåldring, alderspletter.

Som regel opnås den æstetiske virkning med minimal ubehag ved laserhudforyngelse: Hvis resurfacing udføres overfladisk, sker det, at der ikke engang er behov for foreløbig anæstesi. Der er ingen spor / ar tilbage, hvilket er især vigtigt, når man lokaliserer æstetiske defekter i ansigtet. Med fraktioneret foryngelse gør den selektive destruktion af unormale områder det muligt at fjerne kosmetiske defekter i en given dybde uden at skade nærliggende væv. Det omgivende væv opvarmes ikke og er derfor ikke beskadiget.

Laser hudforyngelse: når indikationerne matcher mulighederne

Undertiden er laserforyngelse og -løftning ikke den eneste opgave for en kosmetolog. Laserforyngelse er dog først og fremmest en integreret tilgang: bekæmpelse af tegn på visning og samtidig behandling af dermatologiske problemer. På grund af nye teknologier, der giver dig mulighed for at kontrollere kraften og varigheden af laserpulsen, kan kosmetologen vælge dybden af overfladebehandling for hver hudfototype og justere laserstrålens bane for at løse nogle andre specifikke, mere specifikke opgaver. Det komplette sæt enheder (udskiftelige applikatorer-dyser), et bredt spektrum af pulsvarighed, evnen til at justere størrelsen på strålestrålen, energitæthed og indtrængningsdybde af pulsen giver en bred vifte af terapeutiske effekter ved en høj procedurernes hastighed. Så efter at have besluttet laserforyngelse kan du forvente en kompleks effekt. Især i mange saloner er det muligt ikke kun at udføre laserforyngelse (overfladebehandling, stramning), men også:

  • kur eller blødgør acne og post-acne,
  • fjern "vinpletter",
  • slippe af med de synlige symptomer på rosacea og kliniske manifestationer af rosacea,
  • fjern forskellige typer alderspletter
  • reducere sværhedsgraden af cellulite,
  • reducere kropsfedt
  • fjern ar og ar,
  • fjern eller korriger strækmærker,
  • fjern tatoveringer.

Rynker - overfladiske og efterlignende, hudlaxitet, alderspletter, telangiektasier, edderkopårer, røde og blå vaskulære spindelvæv, hæmangiomer og telangiektasier, seborrheisk keratose, rosacea og rosacea, godartede neoplasmer, lentigo nevi), små blå vener - stråle kan klare næsten alle hudfejl! Nogle lasere bruges også til neglebehandling - styrkelse af neglepladens struktur og forbedring af dens vækst. Ved hjælp af en laser kan en kosmetolog lave koagulation med høj præcision af kar af enhver type og diameter, men desværre fungerer denne metode ikke for åreknuder. Normalt kræves der flere sessioner for at opnå det endelige resultat.

Kontraindikationer til laser ansigtsforyngelsesprocedurer er også ret omfattende. Disse er maligne og præmaligne sygdomme, hæmatologiske sygdomme, alvorlige kroniske sygdomme, infektioner og forværringer af dermatologiske sygdomme, skader i det tilsigtede behandlingsområde såvel som graviditet og amning.

Laserforyngelse: egenskaber og ulemper

Selvfølgelig er laserforyngelse ikke en 100% ideel procedure: meget af resultatet vil afhænge af kosmetologens dygtighed og erfaring (af denne grund bør du nærme dig hans valg så omhyggeligt som muligt). Nøjagtig, forudsigelig, sikker indvirkning på problemets fokus, computerstyring af slagdybden - en garanti for en udtalt og varig terapeutisk virkning samt en minimumsperiode med rehabilitering. Ved at bruge tilstrækkelig kraft og justere bølgelængden opnår en erfaren kosmetolog et forudsigeligt resultat, hvilket reducerer sandsynligheden for bivirkninger betydeligt.

Ikke mindre forsigtig end en kosmetolog og en klinik, skal du vælge tidspunktet for laserforyngelse: for eksempel på overskyede efterårsdage. Risikoen for at udvikle bivirkninger i form af hyperpigmentering er signifikant lavere. Derudover reduceres sveden i den kolde årstid, og dette reducerer igen risikoen for at udvikle inflammatoriske reaktioner.

Det er vigtigt at vide: ikke alle lasere, der bruges til foryngelse (overfladebehandling) af ansigtet eller kroppen, er lige så effektive: nogle typer enheder har ikke høj selektivitet. Af denne grund er for eksempel overfladebehandling eller selektiv koagulation af blodkar umuligt uden traume for det omgivende væv, når en del af energien projiceres på dem i form af varme og forbrændinger. Det er også vanskeligt at opnå en effektiv effekt på dybtliggende skibe. Sådanne komplikationer opstår ikke, hvis der anvendes enheder af de nyeste modeller, der fungerer ved optimale bølgelængder til selektiv eksponering. De giver den ideelle kombination af parametre, der kræves til effektiv hudforyngelse: effekt, bølgelængde, pulsvarighed, strålediameter, farvespektrum.

Efter laser hudforyngelse kræves genopretningstid, som varierer afhængigt af dybden af overfladebehandling (skrælning). Så efter at have besluttet denne procedure er det bedre at tage en ferie for at "sidde ude" inden for fire vægge i nogen tid.

En af de ubehagelige ulemper er den korte varighed af resultaterne efter behandling efter acne: ar kommer tilbage efter et par år - den såkaldte hudhukommelse udløses, derfor er guldstandarden til løsning af dette problem i dag stadig en mere invasiv procedure - punktering (excision).

For at undgå komplikationer og få det forventede resultat skal du tage en konstruktiv tilgang til opgaven med laser hudforyngelse - at gennemgå diagnostik, identificere årsagen til dannelsen af defekter, vælge hjemmepleje kosmetik, herunder til periode med rehabilitering efter proceduren. Hvad angår de mulige komplikationer og bivirkninger, er de hovedsageligt forbundet med utilstrækkelig pleje efter laserforyngelse (overfladebehandling eller skrælning).

Bivirkninger og komplikationer

Efter fraktioneret laserforyngelse beskadiges tilstrækkeligt store områder af huden til en tilstrækkelig stor dybde. Efter proceduren observeres naturligvis vedvarende ødem (varer i flere dage), betændelse, blod. En dyb læsion på hudoverfladen er fyldt med udvikling af infektion, problemer med helbredelse, det kræver derfor omhyggelig opmærksomhed: lægen vælger omhyggeligt medicinsk kosmetik til genopretningsperioden, beskriver applikationsplanen og overvåger nøje hele rehabiliteringsperioden.