Adapalen rynker - regler for brug, kontraindikationer, og udtalelse af behandlere

Adapalen er en aktiv komponent i sammensætningen af lægemidler fra acne. Men det viser sig, at det kan bruges ikke kun til dets påtænkte formål. Behandlere tildele adapalen patienter med hudproblemer, bemærkede en usædvanlig "bivirkning". Det stof virker som peeling og hjælper med at udglatte rynker! Der er, kan det bruges til at løse problemer af ældning af huden.

Adapalen fra rynker

Mens eksperter advarer om, at behandle brug medicin med forsigtighed. Misbrug af potente stof, der kan forårsage alvorlig irritation og andre ubehagelige konsekvenser.

Beskrivelse af stoffet

Adapalen er i form af præparater til udvortes brug cremer og geler. I tillæg til den vigtigste del af disse produkter indeholder en række hjælpestoffer. Disse omfatter:

 • propylenglycol;
 • natriumhydroxid;
 • karbomer;
 • edetate dinatrium;
 • methylparaben;
 • Phenoxyethanol;
 • poloxamer 188;
 • vand.

Lægemidler baseret på adapalen repræsentere stof af hvid farve, som er produceret i små rør (30 eller 15 g). Koncentrationen af det aktive stof i geler og cremer, og 0,1 %. Der er lægemidler, og den højere indhold af de vigtigste komponent, er 0,3%. Men vi har sådan gels er ikke til salg.

I ren form, adapalen ser ud som et lys pulver. Dette syntetiske stof, er en analog af retinsyre og har en udtalt anti-inflammatorisk effekt. Efter kontakt med huden, der hurtigt rydder porerne og fjerner infektioner.

Farmakologisk virkning

Adapalen er ikke bare reducerer inflammation. Det fungerer på et dybere niveau, modulerende de to meget vigtige processer. Vi taler om keratinization og differentiering af cellerne. Keratinization er deposition i epidermis af keratin og fedt. Og disse stoffer er kendt for at være afgørende for at opretholde elasticiteten og styrken af væv.

Den korrekte differentiering af celler - en nødvendig forudsætning for en vellykket regenerering af huden. Lokal brug adapalen til gavn for denne proces, og forhindrer dannelsen af mikro-komedoner.

Som vi har sagt, adapalen er en analog af vitamin A. Men den mekanisme for sin indsats har sine egne karakteristika. Stoffet arbejder sammen med retinsyre receptor, ikke interagere med sine bindende proteiner. På grund af denne selektive forbindelse, adapalen forhindrer vedhæftning af keratinocytter med follikler og huden hurtigere opdateret. Men irritation i dette tilfælde, som regel, ikke opstår.

Vitamin A

Det er vigtigt at vide! Adapalen midlertidigt reducerer den beskyttende for huden, og det bliver følsomme over for UV-lys!

Der viser et lægemiddel?

Cremer, der indeholder adapalen lindre betændelse og forhindre tilstoppede porer. Huden er dermed yderst tørret, kan det kun være nyttigt, når acne. Det er det problem, og det er kun medicinsk indikation for brug af adapalen.

Anti-aging effekt af stoffet ikke er påvist, så beslut dig for dig selv, er at bruge det til at bekæmpe rynker eller ej. Mange kvinder taler positivt om cremen, så du kan prøve. De vigtigste ting – at overholde reglerne for anvendelse af medicin og til at tage hensyn til de funktioner i huden.

Kontraindikationer

Fra brugen af dette lægemiddel bør afbrydes i disse tilfælde:

 • graviditet (til enhver tid);
 • amning periode.
 • skade på huden, kan selv mindre (revner, sår, skrammer);
 • vækster på huden;
 • intolerance over for den enkelte komponenter af fløde.

Ovenstående er absolutte kontraindikationer. Hertil kommer, at der er sygdomme, hvor at bruge stoffet, men kun efter samråd med din læge. Først og fremmest, at vi taler om de problemer, dermatologisk natur – eksem, seborrhea dermatitis.

Vær forsigtig! Brug af salver og geler med adapalen kan udløse ubehagelige bivirkninger. Hvis du følte, kløe og brændende, og huden havde røde pletter, så du behøver ikke passer. Så du skal ikke risikere dit helbred og ikke bruge stoffer igen.

Funktioner i brug

Det stof kan bruges på forskellige måder. Metoden for anvendelse, vil afhænge af det problem, du er nødt til at løse. At slippe af acne, er det ikke nødvendigt at behandle hele ansigtet. Det er tilstrækkeligt at anvende cremen kun på problem områder.

Hvis du beslutter dig for at gennemføre proceduren for fornyelse, du skal handle således:

 1. grundig vask huden uden sæbe;
 2. tørre ansigtet med et blødt håndklæde;
 3. påfør et tykt lag af produktet;
 4. vent et par timer;
 5. stof skylles med rindende varmt vand.

To dage senere adapalena den behandlede hud vil begynde at skalle af. I denne periode er det nødvendigt at bruge helbredende salver. For at fjerne partikler, der ikke er dine hænder!

Da cremen øger følsomheden over for ultraviolet lys i flere dage, er det tilrådeligt at virke på solen. Hertil kommer, at det er vigtigt at fjerne tonale kosmetik og hud alkohol-baseret.

En behandling for at opnå mærkbare resultater vil ikke være nok. Det er nødvendigt at gennemføre 2-3 sessioner med en hyppighed af en gang om måneden.

Adapalen

Hvordan gel?

For at realisere den terapeutiske effekt adapalen kræver normalt mindst to uger. Og en stærk forbedring i kommer om 2 måneder. Kroppen fra huden og det aktive stof er stort set ikke har absorberet. Den blodprøve gør det muligt at afgøre, kun i spor. Derfor er risikoen for bivirkninger minimeres.

Når stoffet blev testet på rotter, blev det fundet, at det kan forårsage kræft. Dyr, der tog værktøj inde, udviklet svulster i binyrerne og skjoldbruskkirtlen. Men det er, efter al sandsynlighed, der er forbundet med høje doser adapalen (doseringen er flere gange højere end den maksimale tilladte mængde for en person). Med hensyn til ekstern anvendelse, i dette tilfælde, overdosis er usandsynlige. Derfor, kræftfremkaldende effekter bør ikke være bange for.

Adapalen og andre lægemidler

I løbet adapalen er nødt til at være omhyggelig med at bruge andre medicinske midler. Nogle af dem treatment gel er kombineret godt (antibiotika, benzoylperoxid, Clindamycin).

Men medicin, der tør hud, på samme tid adapalen at anvende særdeles uønskede. Det er også muligt at kombinere stoffet med salicylsyre, svovl og resorcinol.

For at mindske risikoen for irritation under terapi adapalen det er ønskeligt at opgive spiritus, slibende eller medicineret Sæber, stoffer, der indeholder ethanol.

Analoger

Medicinske eksperter, der ikke bekræfter effektiviteten af gel mod rynker. Ifølge hudlæger, kan stoffet bruges kun til det formål – til behandling af acne.

Analoger af stoffet er produkter, der indeholder isotretinoin. Den mest populære af disse salve. Udover det aktive stof indeholder yderligere komponenter:

 • emulsion voks;
 • glycerin;
 • dibunol;
 • mineralsk olie;
 • ethanol;
 • butiloksianizol;
 • vand.
Salve

Salven har keratolytisk, dermato-beskyttende, anti-seborrheic handling, og godt lindrer inflammation. I virkeligheden, dette stof er et koncentreret vitamin A, der fremmer den terminale differentiering af cellerne. Brugen af salve reducerer talg, og ansigtet er fjernet fra steder af infektion.

Takket være disse egenskaber af salve giver en god effekt i behandling af forskellige former for acne, og hjælper med eksem omkring munden og manifestationer af seborrhea.

Der er andre lægemidler med samme handling. Hvis du beslutter dig for at bruge et af disse redskaber for at forynge, så glem ikke om sikkerhedsforanstaltninger. I første omgang, de lægemidler, der er udelukkende beregnet til andre opgaver – behandling af acne. Så læs vejledningen omhyggeligt, og sørg for at læse den liste over kontraindikationer. Mens store forhåbninger sted på adapalen er ikke det værd. Han kunne hjælpe en lille smule, når mild rynker. Og når alders-relaterede ændringer gik for langt, er den eneste måde – særlige kosmetik og professionelle behandlinger i saloner.